Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
31. augusta 2024 o 8:23
Čas čítania 0:51

Redaktor Adel Ghannam odchádza z Markízy. So značkou sa už nedokážem z osobných dôvodov stotožniť, vysvetľuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ghannam pôsobil v Markíze tri roky.

  • Redaktor Adel Ghannam odchádza z Markízy. V príspevku na sociálnej sieti uviedol, že sa so značkou už nedokáže z osobných dôvodov stotožniť.
  • O rozhodnutí komunikoval s vedením priamo a dlhé hodiny po boku Viktora Vinczeho a Michala Kovačiča.
  • Ghannam uviedol, že redakcia je po štrajku zatiaľ odolná voči politickým tlakom. Dôkazom je aj množstvo reportáží, ktoré boli odvysielané.
  • Redaktor pôsobil v Markíze tri roky. Na záver dodal, že z médií neodchádza.

Citát:„Zbohom Markíza. Ďakujem najúžasnejšiemu tímu ľudí, s akými som mal česť kedy pracovať. Je čas ísť ďalej. Redakcii Televíznych novín držím palce a verím, že budú ďalej bojovať za kvalitnú žurnalistiku,“ napísal.

Širší kontext: Vláda Roberta Fica má dlhodobo problém s nezávislými novinármi. Začiatkom 4-ročného mandátu koalícia uviedla, že médiá Denník N, TV Markíza, Aktuality a denník Sme vníma ako „nepriateľské“.

Mnohé slovenské médiá poukazujú na snahy o obmedzenie novinárskej práce. Z televízie JOJ odišla dlhoročná moderátorka relácie Na hrane Jana Krescanko Dibáková, televíziu TA3 opustil moderátor V politike Richard Dírer.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Michal Kovačič v nedeľnej diskusnej politickej relácii uviedol, že „Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií“. Týmto výrokom nereagoval len na bojkot vládnych politikov. Poukazoval ním aj na zmeny v RTVS, ktoré koalícia plánuje presadiť. Vedenie TV Markíza však akúkoľvek cenzúru odmieta.

Prečítaj si aj tieto články:

27. mája 2024 o 20:00 Čas čítania 1:11 K vážnej situácii v Markíze sa vyjadrila aj moderátorka Puškárová. Nepostavila sa na stranu Kovačiča, ani televízie K vážnej situácii v Markíze sa vyjadrila aj moderátorka Puškárová. Nepostavila sa na stranu Kovačiča, ani televízie
28. júna 2024 o 13:14 Čas čítania 1:01 Odbory v Markíze po výpovedi Kovačiča vydali kritické stanovisko. Televízia podľa nich porušila zákon Odbory v Markíze po výpovedi Kovačiča vydali kritické stanovisko. Televízia podľa nich porušila zákon
5. júna 2024 o 14:12 Čas čítania 0:52 Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede Televízia Markíza opísala v internom maili rokovania s redaktormi ako konštruktívne. Verejne však oznámila, že očakáva výpovede
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adel Ghannam (@adel_fresh)

Domov
Zdieľať
Diskusia