Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. septembra 2024 o 14:21
Čas čítania 0:34

Krádež domu hrdinu SNP Vladimíra Strmeňa má dohru. Súd podal návrh na vzatie do väzby 30-ročného muža

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľ vykradol 29. augusta počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici dom jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov Povstania.

Citát: „Vo veci krádeže v dome veterána SNP V. S. prokurátorka Okresnej prokuratúry Banská Bystrica podala sudcovi pre prípravné konanie Okresného súdu Banská Bystrica návrh na vzatie do väzby obvineného L. S., trestne stíhaného pre prečiny krádeže a porušovania domovej slobody, a to pre dôvodnú obavu z možného pokračovania v trestnej činnosti,“ priblížila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

Širší kontext: Polícia zadržala v piatok (30. 8.) 30-ročného páchateľa, ktorý vykradol 29. augusta počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici dom jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov Povstania, 96-ročného Strmeňa. Muž sa ku skutku priznal. Odcudzil rôzne veci, prsteň, hodnotné Strmeňove medaily a finančnú hotovosť vo výške 200 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody.

veterán SNP Vladimír Strmeň počas prvého dňa celoštátnych osláv 80. výročia povstania v Banskej Bystrici 28. augusta 2024.
veterán SNP Vladimír Strmeň počas prvého dňa celoštátnych osláv 80. výročia povstania v Banskej Bystrici 28. augusta 2024. Zdroj: TASR – Lukáš Mužla
Domov
Zdieľať
Diskusia