Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
3. septembra 2024 o 13:46
Čas čítania 0:29

Minimálna mzda tento rok opäť stúpla. Koľko však dostanú ľudia na účet?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minimálna mzda v roku 2025 bude 816 eur mesačne.

Zástupcovia zamestnávateľov a zamestnancov sa nedohodli na výške minimálnej mzdy na budúci rok. Jej výška tak bude od 1. januára 2025 stanovená zákonom, informoval web finsider.sk.

Pracujúcim sa tak prilepší z pôvodných 750 eur na 816 eur. Suma 816 eur je však v hrubom. Po odrátaní výdavkov pre poisťovne a štát príde množstvu pracujúcich oveľa nižšia suma – presnejšie o 13,4 percenta menej.

Sociálna poisťovňa si účtuje 9,4 percenta a zdravotná 4 percentá. Zdravotné a sociálne poistenie odvádza za pracujúceho zamestnávateľ z vlastných zdrojov. Pracujúci budú musieť od budúceho roka zarobiť minimálne 816 eur, z ktorých idú štátu odvody a preddavok na daň. Vo výsledku ide o približne 663 eur. V roku 2025 si pracujúci oproti minulému roku prilepšia zhruba o 48 eur viac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia