Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
3. septembra 2024 o 19:31
Čas čítania 0:43

Projekt Michala Kovačiča atakuje hranicu pol milióna eur. Redakcia sľubuje rok nezávislého fungovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nový projekt spustil Michal Kovačič 1. septembra.

  • Nový novinársky projekt Michala Kovačiča s názvom 360° sa blíži k milníku 500-tisíc eur. Túto sumu sa im podarilo získať za necelé tri dni.
  • Novinári sľubujú, že pol milióna eur im zabezpečí prvý rok absolútnej slobody a nezávislého fungovania.
  • Slováci na projekt prispievajú prostredníctvom crowdfundingovej kampane cez Donio.

Citát:„360° bude internetový projekt, ktorý prinesie aktuálne reportáže z parlamentu a vlády, debaty a rozhovory, videá vysvetľujúce zložité problémy a kauzy a investigatívu rozkrývajúcu klamstvá a zlodejiny,“ uvádzajú.

Širší kontext: Súčasťou nového projektu bude aj bývalý redaktor Markízy Adel Ghannam a bývalá redaktorka RTVS (dnes STVR) Barbora Šišoláková. Projekt sa má zameriavať najmä na video produkciu.

Michal Kovačič aj Adel Ghannam pracovali v redakcii Televízie Markíza. S Michalom Kovačičom Markíza ukončila pracovný pomer po tom, čo v živom vysielaní upozornil na orbanizáciu slovenských televízií. Ghannam oznámil odchod z televízie pred pár dňami s vysvetlením, že sa už so značkou nestotožňuje.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Barbora Šišoláková odišla z verejnoprávnej STVR krátko na to, ako televízia odvysielala jej reportáž o Tomášovi Tarabovi v údajne cenzurovanej verzii. Zároveň informovala, ako RTVS nalieha na svojich zamestnancov, aby boli „opatrnejší“.

Domov
Zdieľať
Diskusia