Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
10. septembra 2024 o 19:53
Čas čítania 0:33

Na Slovensko sa rúti dlhotrvajúca vlna dažďov, no bude aj snežiť. Výrazne sa ochladí, teploty klesnú na 10 °C (+mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dažde nás zasiahnu už od štvrtka.

Od štvrtka (12. 9.) až do nedele (15. 9.) čaká Slovensko ďalšia a tentoraz dlhotrvajúca vlna zrážok. Uviedol to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. „Hoci v konkrétnych úhrnoch pre jednotlivé lokality je stále vysoká neistota, je možné odhadovať, že najviac zrážok opäť spadne na západe a severe územia,“ doplnili meteorológovia.


Upozornili, že na horách budú zrážky snehové, najmä v polohách nad cca 1500 m, prechodne však aj nižšie. „Predovšetkým v západnej polovici územia bude aj silno veterno, teda zrážkové úhrny budú na návetriach ešte zvýraznené náveterným efektom,“ dodal SHMÚ.


Okrem výdatných zrážok avizujú aj výrazné ochladenie. Cez deň bude miestami len okolo desať stupňov Celzia. „Očakávaná teplota je na úrovni najnižších zaznamenaných hodnôt maximálnej dennej teploty, môžu tak padnúť aj rekordy,“ dodali meteorológovia. Pocit chladu bude podľa nich ešte umocňovať severozápadný vietor, ktorý bude najsilnejší na západe Slovenska.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia