Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. septembra 2024 o 9:38
Čas čítania 0:41

Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu podpredsedu parlamentu Šimečku. Ak to budú potrebné, rokovať budú až do noci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Návrh na odvolanie Šimečku podali 5. septembra poslanci za koaličný Smer-SD a SNS.

V pléne Národnej rady SR sa vo štvrtok ráno začala mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Iniciovali ju koaliční poslanci za Smer-SD a SNS.


O návrhu bude parlament rokovať až do úplného skončenia diskusie, teda v prípade potreby aj po 19.00 h. Hlasovať o návrhu bude na najbližšom hlasovaní aktuálnej riadnej 19. schôdze NR SR.


Návrh na odvolanie Šimečku podali 5. septembra poslanci za koaličný Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú mu blízke, i podozrenia z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Vyčítali mu tiež organizáciu protestov proti vedeniu rezortov kultúry a spravodlivosti, v ktorých podľa nich Šimečkova rodina stráca finančné zázemie.


Šimečka vníma návrh na jeho odvolanie ako pomstu za dobrú opozičnú prácu. Kritiku odmietol. Tvrdí, že na jeho odvolanie tlačí premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý útokmi na neho a jeho rodinu odvádza pozornosť od skutočných problémov Slovenska. Upozornil, že všetky nadácie a občianske združenia, ktoré Fico a koalícia spomínajú, čerpali dotácie dávno predtým, ako vstúpil do politiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia