Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 4. októbra 2024 o 8:20
Čas čítania 1:01

Muž v Británii sa prezliekol za zdravotnú sestru. Pacientovi pichol namiesto vakcíny smrteľný jed

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lekár sa zamaskoval tak dobre, že ho nespoznala ani vlastná mama.

  • Praktický lekár z Británie Thomas Kwan je obvinený z pokusu o vraždu partnera svojej matky Patricka O’Hara.
  • Kwan sa údajne prezliekol za zdravotnú sestru a namiesto vakcíny proti covidu vpichol O’Harovi smrtiaci jed, ktorý spôsobil vzácnu chorobu požierajúcu mäso. Pacient si celý čas myslel, že dostáva posilňovaciu dávku proti covidu, informuje The Guardian.
  • O’Hara skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti po tom, čo mu museli odstraňovať veľké časti mäsa z rúk.

Citát: „Bol to plán zavraždiť muža priamo pred očami jeho vlastnej matky, životnej partnerky toho muža,“ uviedol Peter Makepeace, ktorý na korunnom súde v Newcastli otvoril proti Kwanovi trestné stíhanie.

Širší kontext: Súdny proces proti 53-ročnému Kwanovi odhaľuje zložitý plán, ktorý obvinený údajne vymyslel, aby sa vyhol odhaleniu. Kwan vytvoril falošné listy od Národnej zdravotnej služby (NHS), v ktorých predstieral, že O’Hara má byť očkovaný proti covidu priamo doma. Maskovanie bolo natoľko presvedčivé, že O’Hara ani jeho dlhoročná partnerka, Kwanova matka, nespozorovali, že „zdravotná sestra“ bola v skutočnosti Kwan.

15. septembra 2024 o 9:30 Čas čítania 4:54 Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval

Po vpichnutí jedu sa O’Hara začal cítiť zle a vyhľadal lekársku pomoc. Najprv u neho predpokladali nesprávne podanie vakcíny, ale po opakovaných vyšetreniach lekári zistili, že ide o vzácnu chorobu – nekrotizujúcu fascitídu, ktorá požiera tkanivo. O’Hara strávil niekoľko týždňov na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Motívom Kwanovho konania malo byť dedičstvo. Obával sa, že partner matky O’Hara by mu mohol prekážať v dedičstve po jeho matke. Kwan sa k obvineniu z podania škodlivej látky priznal. Poprel však obvinenia z pokusu o vraždu alebo úmyselného vážneho ublíženia na zdraví. Súd naďalej pokračuje.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

2. októbra 2024 o 18:25 Čas čítania 1:05 Kuchár Jozef spoznal trest za brutálnu vraždu svojej priateľky. Za mrežami si odsedí 23 rokov Kuchár Jozef spoznal trest za brutálnu vraždu svojej priateľky. Za mrežami si odsedí 23 rokov
15. septembra 2024 o 9:30 Čas čítania 4:54 Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval
13. septembra 2024 o 18:56 Čas čítania 0:37 VIDEO: Polícia v Bratislave rozpustila drogový biznis. S dílermi si poradila po svojom, traja ľudia čelia obvineniu VIDEO: Polícia v Bratislave rozpustila drogový biznis. S dílermi si poradila po svojom, traja ľudia čelia obvineniu



Domov
Zdieľať
Diskusia