Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
dnes 9. októbra 2024 o 19:05
Čas čítania 0:58

Zrušená spomienka na vraždu v Teplárni na trenčianskom gymnáziu má dohru. Reaguje aj minister školstva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Radnica reaguje na zrušenie spomienkového podujatia na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne.

  • Mesto Trenčín zorganizuje v piatok (11. 10.) spomienku na Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha, ktorých pred dvomi rokmi zavraždili v bratislavskom podniku Tepláreň.
  • Radnica tak reaguje na zrušenie spomienkového podujatia na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne. Informoval o tom primátor Trenčína Richard Rybníček.

Citát: „Bude to spomienka, kde každý zo študentov, ktorý bude chcieť, môže prísť zapáliť sviečku, priniesť nejaký obrázok. Celá akcia sa bude volať Deň pestrosti. Bude tam kniha, do ktorej môžu napísať odkaz do neba obom zavraždeným chlapcom. S najväčšou pravdepodobnosťou bude podujatie na Námestí študentov neďaleko budovy gymnázia,“ priblížil trenčiansky primátor.

Širší kontext: Podujatie na gymnáziu zrušili po tom, ako europoslanec Milan Mazurek (Republika) obvinil učiteľku, že v škole presadzuje LGBTI+ tematiku. Učiteľka mala osloviť žiakov, aby prišli do školy v pestrofarebnom oblečení na znak solidarity s obeťami útoku. Mali takisto vytvoriť plagáty, ktoré budú súčasťou výstavy na chodbe školy.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Z podpory šírenia ideológie Mazurek obvinil aj ministerstvo školstva. Rezort odmietol, že by umožňoval šírenie akejkoľvek ideológie v prostredí škôl. Minister Tomáš Drucker už medzičasom reagoval na aktuálne informácie. Je podľa neho neprijateľné, aby akákoľvek škola na Slovensku bola terčom zastrašovania. „Jediným dôvodom týchto útokov politikov je presadzovanie vlastnej nebezpečnej ideológie,“ tvrdí rezort. 


Rybníček pripomenul, že spomienka na zavraždených sa konala aj minulý rok, bola internou záležitosťou gymnázia, nikto o tom ani nevedel a bolo to v poriadku. Podľa vlastných slov ho trápi, že vedenie školy a mnohí iní v tom študentov nechali samých a nikto sa ich nezastal.

Domov
Zdieľať
Diskusia