Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 13. októbra 2024 o 12:44
Čas čítania 0:33

Slováci môžu od štátu získať príspevok na solárne panely. Od spustenia výzvy im zostala takmer polovica voľných poukážok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celková hodnota voľných poukážok je v súčasnosti 51,64 milióna eur.

V rámci projektu Zelená domácnostiam ostáva po necelých troch mesiacoch od jeho spustenia 47,9 % voľných poukážok. Celková suma finančných príspevkov vo forme poukážok na tento projekt je vo výške 107,7 milióna eur do roku 2029. Vyplýva to z údajov zverejnených Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA), ktorá spravuje tento projekt.


Celková hodnota voľných poukážok je v súčasnosti 51,64 milióna eur. Rezervované poukážky vo výške 47,3 milióna eur predstavujú 43,9 % z celkového objemu. Už uhradených bolo v rámci Zelenej domácnostiam 8,76 milióna eur, čo predstavuje približne osem percent. Aktiváciu a vydávanie poukážok v aktuálnom kole projektu spustila SIEA v polovici júla.


Projekt Zelená domácnostiam je zameraný na podporu inštalácie zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach, pričom finančné prostriedky na jeho realizáciu prúdia z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Programu Slovensko.

Prečítaj si aj tieto články:

10. októbra 2024 o 15:21 Čas čítania 0:30 Pas a občiansky preukaz by sme čoskoro mohli mať v mobile. EÚ chce zjednodušiť cestovanie Pas a občiansky preukaz by sme čoskoro mohli mať v mobile. EÚ chce zjednodušiť cestovanie
3. októbra 2024 o 18:16 Čas čítania 0:40 Slovensko čelí zo strany Európskej komisie trom právnym konaniam. Čo sme vraj porušili? Slovensko čelí zo strany Európskej komisie trom právnym konaniam. Čo sme vraj porušili?
20. septembra 2024 o 15:50 Čas čítania 1:00 EÚ poskytne Ukrajine pôžičku v hodnote 35 miliárd eur. Slúžiť má na protivzdušnú obranu a nákup zbraní EÚ poskytne Ukrajine pôžičku v hodnote 35 miliárd eur. Slúžiť má na protivzdušnú obranu a nákup zbraní
solarne panely
Zdroj: Unspalsh∕ Bill Mead
Domov
Zdieľať
Diskusia