Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 14. októbra 2024 o 12:04
Čas čítania 0:50

AKTUALIZOVANÉ: Pri Brezne sa zrazil vlak s autom. Nehodu neprežil jeden človek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo vozidle sa nachádzali dve osoby.

V obci Nemecká v okrese Brezno došlo v pondelok predpoludním k dopravnej nehode osobného auta s vlakom. Pri udalosti prišiel o život 77-ročný vodič, jeho 43-ročného spolujazdca do nemocnice transportovali leteckí záchranári. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici (HaZZ).


Ako priblížili hasiči, v aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby. Jednu z vozidla vyslobodili za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.


„Po príchode na miesto sme v osobnom aute našli dve zakliesnené osoby. Jedna bola zranená, u druhej lekár skonštatoval exitus,“ uviedol veliteľ hasičského zásahu Ján Figľuš s tým, že zraneného muža do nemocnice z miesta nehody transportovali leteckí záchranári.


K zrážke auta s osobným vlakom došlo v miestnej časti Dubová na železničnom priecestí bez závor, ktoré je zabezpečené svetelnou a zvukovou signalizáciou. Vo vlaku sa viezlo 80 cestujúcich, nikto z nich sa nezranil.


„Cestujúcich sme z oblasti nehody prepravili autobusom do Brezna, kde nastúpili na vlak, ktorý ich zavezie do ich cieľovej stanice,“ priblížil hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Železničná doprava v úseku Medzibrod - Podbrezová bola prerušená a nahradená autobusovou dopravou.


Okolnosti nehody už vyšetruje polícia. „Na miesto tragickej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a tiež z odboru zdravotníctva,“ informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Domov
Zdieľať
Diskusia