Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
včera 16. októbra 2024 o 19:00
Čas čítania 0:43

Ministerstvo dopravy vysvetľuje rušenie IC vlakov. Novinka vraj zabezpečí oveľa lepšie spojenie medzi Bratislavou a Košicami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana PS kritizuje predĺženie najkratšieho času vlakového spojenia medzi Bratislavou a Košicami.

  • Zrušenie IC vlakov je spojené so zavedením tzv. hodinového taktu expresov.
  • Hovorkyňa Ministerstva dopravy (MD) SR Petra Poláčiková vysvetlila, že kým dnes medzi západom a východom jazdil vlak každé dve hodiny, po novom bude jazdiť každú hodinu.
  • Cestujúci získajú podľa nej viac vlakov, ktoré navyše nebudú také preplnené ako dnes. Reagovala tak na kritiku rušenia IC vlakov zo strany opozičného Progresívneho Slovenska (PS).

Citát: IC vlaky boli každoročne stratové a ich obsadenosť bola len na úrovni približne 50 percent. Ak voláme po tom, aby sa štát správal ako rozumný hospodár, je práve toto jeden z krokov, ako sa ním stať,“ skonštatovala Poláčiková.

Širší kontext: Ministerstvo poukazuje na to, že expresy na rozdiel od IC vlakov zastavujú aj v iných staniciach, takže táto zmena je výhodná pre väčšiu skupinu cestujúcich.


Strana PS kritizuje predĺženie najkratšieho času vlakového spojenia medzi Bratislavou a Košicami a vyzvala ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD), aby zvrátil rušenie IC vlakov. Predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci oznámil, že strana v najbližších dňoch spustí aj petíciu za zachovanie týchto vlakov.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

15. októbra 2024 o 13:40 Čas čítania 0:43 ZSSK plánuje zrušiť expresné vlaky InterCity. Železnice chcú posilniť expresy Tatran ZSSK plánuje zrušiť expresné vlaky InterCity. Železnice chcú posilniť expresy Tatran
13. októbra 2024 o 8:30 Čas čítania 0:26 VIDEO: Český vodič kľučkoval z jednej strany na druhú. V krvi mal 6 promile alkoholu, od začiatku roka ho takto chytili už 4-krát VIDEO: Český vodič kľučkoval z jednej strany na druhú. V krvi mal 6 promile alkoholu, od začiatku roka ho takto chytili už 4-krát
14. októbra 2024 o 8:00 Čas čítania 1:13 Bratislava sa môže tešiť na modernizáciu hlavnej vlakovej stanice. Ministerstvo priblížilo detaily Bratislava sa môže tešiť na modernizáciu hlavnej vlakovej stanice. Ministerstvo priblížilo detaily
Domov
Zdieľať
Diskusia