Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
25. marca 2023, 13:32
Čas čítania 1:01

Slovensko sa dnes večer zahalí do tmy. Zhasnú dôležité miesta pre dobrý dôvod

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Každý môže prispieť klíme na našej Zemi aspoň malým gestom.

Hodina Zeme je výzva na urýchlenie konania v oblasti klímy a pripomienka, že svojím kúskom môže prispieť každý. Uviedol to v sobotu na sociálnej sieti generálny tajomník OSN António Guterres pri príležitosti tejto iniciatívy.


„Vyzývam vás, aby ste 25. marca o 20.30 h miestneho času na hodinu vypli osvetlenie – kdekoľvek sa nachádzate,“ napísal na Twitteri. „Každá minúta a každá hodina sa počíta,“ dodal.


V sobotu sa pri príležitosti Hodiny Zeme na celom svete vypnú svetlá na známych budovách a pamiatkach. Svetový fond na ochranu prírody vyzýva ľudí, aby počas dňa sami vypli svetlá a strávili hodinu tým, že urobia niečo pozitívne pre planétu.


Hodinu Zeme si už pripomenuli na Novom Zélande, kde o 20.30 h miestneho času zhasli svetlá na pamiatkach a ďalších budovách.


Iniciatíva Hodina Zeme vznikla v roku 2007 v Austrálii s cieľom upozorniť na dôsledky klimatickej krízy a od roku 2011 sa do nej zapája aj Slovensko. Do tmy sa zahalí aj Bratislavský hrad, Bojnický zámok či hrad Beckov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Na zapojenie do Hodiny Zeme vyzýva aj Svetový fond na ochranu prírody WWF. „Vypnúť môže každý z nás. Zapojte sa do Hodiny Zeme a venujte sa v tento deň 60 minút aktivite, ktorou urobíte niečo pozitívne pre našu krásnu planétu,“ píšu na svojom Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia