Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. apríla 2023, 19:20
Čas čítania 0:53

Dvaja Slováci si vzali úvery vo výške 55-tisíc eur a peniaze vrazili do kryptomien. Naleteli na dobre premyslený podvod

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poškodených podvodníci oklamali, že im niekto napadol bankový účet a banka ho musí zablokovať.

Polícia rieši prípad, v ktorom podvodníci okradli dvoch ľudí o 55-tisíc eur. Zlodeji im tvrdili, že peniaze, ktoré si najskôr požičali, investujú do krypta, píše polícia na Facebooku. 


Krádež sa začala, keď 42-ročnému mužovi zavolal podvodník, ktorý sa predstavil ako pracovník banky, a oznámil mu, že má schválený úver.

Muž o ničom nevedel a volajúcemu povedal, že musí ísť o omyl. Zároveň prezradil, v ktorej banke svoj skutočný účet má. O pár minút mu zavolal iný muž, ktorý ho informoval, že jeho účet v banke bol napadnutý. Volajúci poškodeného presviedčal, že keďže bol jeho účet napadnutý, musí si zobrať úver, pretože jeho peniaze banka zablokuje.

Na investovanie do kryptomien si zobrali úvery

„Postupoval presne podľa jeho inštrukcií, zobral si úver (pričom navštívil aj pobočku banky, kde sa však pred pracovníkmi ani slovkom nezmienil o zablokovanom účte, pretože to mal od volajúceho zakázané), vybral peniaze a prostredníctvom kryptomatu vložil cez QR kód 20-tisíc eur do kryptomeny,“ píše polícia.

4. mája 2024, 12:30 Čas čítania 3:47 Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca Príbeh Američanky, ktorá sa 12 rokov nepohla z gauča: keď ju záchranári našli, časti jej tela sa „roztekali“ do matraca

Mužovi sa ozval aj „policajt“, ktorý ho utvrdzoval v tom, že polícia už v prípade jeho napadnutého bankového účtu koná. Následne mu začali chodiť správy, že jeho úver je postupne vyplácaný a na kryptomenovom účte mu zostal nulový zostatok. „Rovnako naletel aj druhý 42-ročný muž z okolia Nitry. Ten do tejto operácie ‚vrazil‘ celých 34 500 eur, ktoré mu banka poskytla ako úver,“ uzatvára polícia.

polícia
Zdroj: Getty Images/Dan Kitwood, Facebook/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia