Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
27. apríla 2023, 8:04
Čas čítania 0:34

Nové informácie o nešťastí v Novákoch: zranení pracovníci naďalej bojujú o život

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dvaja baníci sú napojení na pľúcnu ventiláciu.

V stredu 26. apríla došlo v Bani v Novákoch k nešťastiu po tom, čo tam vyhorel nazhromaždený metán. Zdravotníci ešte podvečer informovali o tom, že zranenia utrpelo viacero baníkov. Štyria z nich naďalej ostávajú v kritickom stave, informuje portál TVnoviny.sk.

Pracovníkov museli zdravotníci previezť vrtuľníkom do nemocníc. Dvaja sa nachádzajú v Košiciach, ďalší dvaja zasa v Univerzitnej nemocnici v Bratislave.

„Dvaja pacienti, ktorí boli k nám prevezení s poraneniami po nešťastnej udalosti v Novákoch, sú i naďalej vo veľmi vážnom stave a zostávajú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ priblížila pre TVnoviny.sk hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Obaja poranení majú na tele rozsiahle popáleniny, ktoré zasiahli približne 15 až 20 percent tela. Podľa hovorkyne sa nachádzajú prevažne na tvári a horných končatinách pacientov.

Dvaja baníci, ktorí sa momentálne nachádzajú v košickej nemocnici, sú v umelom spánku. Rozsah poškodení u týchto baníkov zatiaľ nie je známy.

Záchranári pred Baňou v Novákoch.
Záchranári pred Baňou v Novákoch. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia