Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
19. mája 2023, 8:38
Čas čítania 0:33

Facebook nechtiac prezradil, kto si prezerá cudzie profily. Svojvoľne posielal žiadosti o priateľstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť Meta sa za nepríjemnú chybu ospravedlnila a verejnosť informovala o jej oprave.

Množstvo ľudí na Slovensku aj v zahraničí minulý týždeň zaznamenalo zvýšený počet žiadosti o priateľstvo. Facebook ich totiž ľuďom posielal svojvoľne. Mohlo sa tak stať, že si od vás používatelia našli žiadosť aj napriek tomu, že ste v skutočnosti žiadnu neodoslali. Nepríjemná chyba by už mala byť opravená, informuje portál PCWorld.

Chybu spoločnosti evidovali ľudia po celom svete. Najviac používateľov znepokojil fakt, že Facebook rozposielal žiadosti ľuďom, ktorých profil predtým navštívili a týmto spôsobom ich odhalil. Ľudia sa tak nazdávajú, že to narušilo ich súkromie a postavilo do nepríjemnej situácie. 

Chyba systému odhalila zvedavých ľudí a používateľom umožnila zistiť, kto si ich profil prezeral a zaujímal sa o príspevky bez toho, aby ich mal medzi priateľmi. Na odoslanie žiadosti totiž stačilo navštíviť profil používateľa, ktorého nemali v priateľoch. 

Spoločnosť Meta sa za chybu ospravedlnila a verejnosť informovala o jej oprave. 

Facebook, žiadosti
Zdroj: Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia