Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. mája 2023, 6:40
Čas čítania 0:34

Svet môže v budúcnosti ohroziť ďalšia pandémia. Choroba bude smrteľnejšia ako covid-19, odhaduje šéf WHO

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vlády by mali k hrozbe ďalšej pandémie pristupovať zodpovedne.

Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus varoval, že svet sa musí pripraviť na to, že v budúcnosti nás zasiahne choroba, ktorá bude smrteľnejšia ako covid-19. Vlády by preto mali rokovať o prevencii ďalšej pandémie, píše Independent.

„Ak neurobíme zmeny, ktoré je potrebné urobiť, kto ich spraví? A ak ich neurobíme teraz, tak kedy? Hrozba, že sa objaví ďalší variant, ktorý spôsobí nové vlny ochorení a umierania, pretrváva. A pretrváva taktiež hrozba, že sa objaví ďalší patogén s ešte smrteľnejším potenciálom,“ povedal Ghebreyesus.

Na stretnutí Svetovej zdravotníckej organizácie vo Švajčiarsku sa členské štáty dohodli, že spoločnými silami vyriešia globálne problémy v zdravotníctve vrátane pandémií, ktoré v budúcnosti môžu nastať. Členské štáty rokujú aj o záväzných pravidlách, ktoré budú uplatňovať v prípade, keď bude ohrozené medzinárodné zdravie. 

„Záväzok tejto generácie je dôležitý, pretože práve táto generácia zažila, aký hrozný môže byť malý vírus,“ vyhlásil Ghebreyesus. 

Domov
Zdieľať
Diskusia