Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. mája 2023, 18:50
Čas čítania 0:41

Prekvapení zostali turisti aj domáci. Najslávnejší kanál uprostred Benátok zo dňa na deň zmenil farbu na zelenú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Experti látku identifikovali ako fluoresceín. Je to kontrastná látka väčšinou používaná pri diagnostikovaní zdravotných ťažkostí s očami.

Zelená tekutina, ktorá sa objavila vo vode Veľkého kanála (Canal Grande) v Benátkach, nie je nebezpečná. Úrad na ochranu životného prostredia po zhodnotení vzoriek dospel k názoru, že zelená tekutina je farbiaci prírodný prostriedok.

Experti látku identifikovali ako fluoresceín. Je to kontrastná látka väčšinou používaná pri diagnostikovaní zdravotných ťažkostí s očami.


Zafarbenie kanála fascinovalo turistov aj obyvateľov, ale klimatickí aktivisti popreli, že by išlo o ich protest. Ekoaktivisti totiž nedávno podnikli viaceré akcie na svetoznámych miestach v Taliansku.


Nazeleno sfarbená voda sa objavila v nedeľu ráno blízko mosta Rialto, jedného zo štyroch mostov, ktoré vedú ponad hlavnú dopravnú tepnu Benátok. Benátska polícia v pondelok uviedla, že nevylúčila žiadne línie vyšetrovania prípadu, ktorý pripomína performance art argentínskeho umelca na výstave Bienále v Benátkach v roku 1968.

Domov
Zdieľať
Diskusia