Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
6. júna 2023, 8:33
Čas čítania 0:38

ZOZNAM: Týmto slovenským nemocniciam možno vdýchnu život na úkor Rázsoch. Môžu sa uchádzať o stovky miliónov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
ZOZNAM: Týmto slovenským nemocniciam možno vdýchnu život na úkor Rázsoch. Môžu sa uchádzať o stovky miliónov
Zdroj: mochly-eldar.com

Projekt výstavby bratislavskej nemocnice Rázsochy sa nebude môcť financovať z plánu obnovy, ale zo štátneho rozpočtu. Ministerstvo zdravotníctva však chce peniaze posunúť iným nemocniciam.

Výstavba bratislavskej nemocnice Rázsochy sa nebude financovať z plánu obnovy, ale zo štátneho rozpočtu. Problémom je reputačné riziko, stav kvality projektovej dokumentácie a ďalšie chyby, ktorých odstránenie by trvalo pol roka. Ministerstvo zdravotníctva však predstavilo plán B, v ktorom chce finančné prostriedky posunúť iným nemocniciam, ktoré už vypracovali a zverejnili štúdiu uskutočniteľnosti. 

Vicepremiérka pre plán obnovy Lívia Vašáková deklarovala, že pri rozdeľovaní financií sa budú rozhodovať na základe objektívnych parametrov, ktoré rámcujú plán obnovy a sú nimi najmä čas dodania, počet lôžok a rozpočet. Novú šancu odprezentovať svoje projekty dostanú nemocnice, ktoré už vypracovali plán realizácie. Sú medzi nimi tieto: 

  • Banská Bystrica-sever
  • Banská Bystrica-juh
  • Trnava
  • Martin
  • Národný ústav detských chorôb v Bratislave
  • Detská fakultná nemocnica v Košiciach 
  • Fakultná nemocnica s poliklinikou v Prešove

Šéf rezortu zdravotníctva informoval, že zástupcovia politických strán sa zhodli, že Bratislava potrebuje novú univerzitnú nemocnicu. „Nemyslím si, že niekto, kto príde v ďalšej vláde, by tento projekt nepodporoval alebo nehľadal riešenie, ako ho najefektívnejšie zrealizovať,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia