Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eliška Hulová
6. júna 2023 o 18:25
Čas čítania 0:47

REBRÍČEK: Beyoncé, Rihanna a Taylor Swift sú na zozname najbohatších „selfmade“ žien sveta. Koľko už zarobili?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
REBRÍČEK: Beyoncé, Rihanna a Taylor Swift sú na zozname najbohatších „selfmade“ žien sveta. Koľko už zarobili?
Zdroj: Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy

Časopis Forbes zverejnil zoznam 100 najbohatších Američaniek, ktoré svoj úspech dosiahli bez pomoci iných.

Okrem podnikateliek, investoriek, lekárok a ďalších sa v zozname najbohatších „selfmade“ žien sveta objavilo aj sedem speváčok – Beyoncé, Rihanna, Taylor Swift, Madonna, Celine Dion, Dolly Parton a Barbra Streisand. 

Najúspešnejšou z hudobníčok je Rihanna, ktorej majetok sa odhaduje na 1,4 miliardy dolárov. Speváčka narodená na Barbadose sa tak vďaka svojej hudbe a podnikaniu v oblasti kozmetiky a oblečenia umiestnila na 20. mieste. Len 14 miest za ňou sa umiestnila speváčka Taylor Swift, ktorá sa môže pochváliť majetkom vo výške 740 miliónov dolárov. Swift je v posledných rokoch veľmi úspešná a minulý rok sa dokonca stala prvým umelcom v histórii, ktorý sa súčasne dostal na vrchol 10 rebríčkov Billboard Hot 100.

Madonna sa umiestnila na 45. mieste s majetkom 580 miliónov dolárov, za ňou sa na 48. mieste umiestnila Beyoncé. Tá je v súčasnosti na turné k svojmu novému albumu Renaissance, a hoci sa jej majetok momentálne odhaduje na 540 miliónov dolárov, očakáva sa, že po skončení turné sa výrazne zvýši.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Do zoznamu najbohatších žien sa dostali aj Celine Dion (56. miesto), Dolly Parton (59. miesto) a Barbra Streisand (61. miesto). Víťazkou sa už po šiesty raz za sebou stala distribútorka stavebných materiálov Diane Hendricksová, ktorej majetok predstavuje 15 miliárd dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia