Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
8. júna 2023, 15:50
Čas čítania 0:57

VIDEO: Na pošte v Žiline vypadol pracovníčke z obálky živý škorpión. Niekto zviera skúšal poslať v balíku, prevzali ho inšpektori

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hovorkyňa pošty pripomenula, že v zásielkach je zakázané posielať väčšinu živých zvierat.

Plastová škatuľka so živým čiernym škorpiónom vypadla vo štvrtok zo zle zalepenej obálky v Hlavnom spracovateľskom stredisku Slovenskej pošty v Žiline. Podľa hovorkyne Slovenskej pošty Ivety Dorčákovej zostala škatuľka uzavretá.

Doplnila, že na pracovisko Slovenskej pošty privolali inšpektorov Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Žilne. „Škorpióna si prevzali a budú v prípade ďalej konať. K ohrozeniu pracovníkov pošty neprišlo,“ uviedla.

Je zakázané posielať väčšinu živých zvierat

Upozornila, že ak sa medzi zásielkami vyskytne zásielka s nedovoleným obsahom, poštové podniky sú povinné ju z prepravy vylúčiť.

„Ak zamestnanci zistia nedovolený obsah, pošta informuje príslušné orgány verejnej správy. Zoznam vecí, ktoré sú z distribúcie vylúčené, možno nájsť na webovej stránke Slovenskej pošty v časti Poštové podmienky – medzinárodný styk, bod 8 Obmedzenia. Pošta zároveň žiada zákazníkov, aby nariadenia plne rešpektovali,“ dodala Dorčáková.


Pripomenula, že v zásielkach je zakázané posielať živé zvieratá okrem vybraných druhov hmyzu, ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín. „Zakázané je tiež posielať omamné a psychotropné látky, jedy, jadrové materiály, rádioaktívne látky, vysokorizikové chemické látky, výbušniny, muníciu, zápalné kvapaliny, strelné zbrane, nože. Taktiež zásielky, ktorých obsah alebo úprava môžu ohroziť život a zdravie ľudí či poškodiť životné prostredie,“ zdôraznila.


Zakázané sú podľa nej aj zásielky, ktorých úprava alebo viditeľný obsah je urážlivý alebo hanlivý. „Šperky, drahé kovy, bankovky, poštové známky a iné ceniny je povolené zasielať len v poistených balíkoch,“ uzavrela hovorkyňa Slovenskej pošty.

Domov
Zdieľať
Diskusia