Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
9. júna 2023, 8:25
Čas čítania 1:00

VIDEO: Takto Egypťania chytili žraloka, ktorý v známom letovisku zabil muža. Ministerstvo oznámilo, čo s ním plánuje urobiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Egyptské ministerstvo životného prostredia chce zistiť, či ide o žraloka, ktorý útočil už v minulosti.

Žraloka, ktorý v egyptskej Hurgade napadol a usmrtil muža, už chytili. Egyptský minister životného prostredia krátko po útoku nariadil, aby v meste úrady prijali všetky potrebné opatrenia a zabezpečili, aby sa útok viac neopakoval.

„Na muža zaútočil žralok tigrí, ktorého sa neskôr podarilo chytiť,“ dodal egyptský rezort životného prostredia. Žralok podľa vyjadrenia javil „abnormálne správanie“, a tak ho teraz bližšie skúmajú. Experti chcú zistiť, či by mohlo ísť o žraloka, ktorý už v minulosti útočil.

„V tejto súvislosti sa špecializovanému tímu ministerstva životného prostredia v spolupráci s ďalšími špecialistami podarilo odchytiť rybu, ktorá zaútočila a následne ju previezli do laboratória, v ktorom sa budú snažiť zistiť, prečo žralok zaútočil,“ napísalo egyptské ministerstvo prostredia na Facebooku.

Na sociálnych sieťach sa momentálne šíria videá z odchytu žraloka v Hurgade. Známy ruský spravodajský portál Baza zverejnil na Telegrame video, v ktorom žraloka z vody vylovili a následne ho viacero prítomných mužov udieralo na miestnej pláži.

Na pláži zakázali kúpanie

Obeť, ktorá bola identifikovaná ako občan Ruska, zahynula neďaleko hotelovej pláže pri útoku žraloka v egyptskom letovisku Hurgada na pobreží Červeného mora. Video z útoku si môžeš pozrieť tu. Obeťou je podľa ruských médií muž narodený v roku 1999. Nebol to turista, muž mal žiť v Egypte dlhodobo.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Konzulát v stanovisku na platforme Telegram vyzval ruských turistov, aby boli v mori obozretní a prísne dodržiavali všetky usmernenia miestnych úradov. Egyptské ministerstvo životného prostredia uviedlo, že v oblasti, kde došlo k útoku, bude od piatka platiť dvojdňový zákaz plávania, šnorchlovania a vodných športov.

Domov
Zdieľať
Diskusia