Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
10. júna 2023, 14:38
Čas čítania 0:42

13-ročné dievča minulo na mobilné hry celoživotné úspory svojej rodiny. Z účtu jej matky zmizlo takmer 60 000 eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Svoje konanie sa navyše márne snažila zakryť tým, že vymazala históriu transakcií.

Trinásťročné dievča z Číny minulo približne 59 444 eur na mobilné hry. Peniaze boli celoživotnými úsporami na rodinnom účte jej rodičov a zapálená hráčka sa k nim dostala tak, že získala podrobné informácie z debetnej karty. O prípade informuje portál ladbible.com.

Dievča minulo 51 000 libier z účtu svojej rodiny na hranie mobilných hier.
Dievča minulo 51 000 libier z účtu svojej rodiny na hranie mobilných hier. Zdroj: Unsplash/Fausto Sandoval/voľne na použitie

Matka dievčaťa Gong Yiwang sa dozvedela o márnotratnosti svojej dcéry vďaka telefonátu učiteľa z internátnej školy. Ten sa obával, že dieťa môže byť závislé od platených hier. Keď následne Gong kontrolovala bankový účet, čakalo ju tam nemilé prekvapenie a zostatok na ňom predstavoval len 8 centov. 

 
Dcéra Gong minula za zhruba päť mesiacov 15 578 eur na nákupy herných účtov a na nákupy v rámci hier ďalších 27 816 eur. Okrem toho posiela peniaze aj na účty ďalších desiatich spolužiakov, aby sami mohli nakupovať. Gong Yiwang v jednom z rozhovorov povedala, že by nikdy nepredpokladala, že 13-ročné dieťa dokáže niečo také, a má pocit, že jej z celej tej situácie vybuchne hlava. Jej dcéra sa so slzami priznala, že po tom, ako si prepojila maminu kartu s mobilom, stratila pojem o tom, koľko peňazí skutočne míňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia