Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
14. júna 2023, 8:20
Čas čítania 0:28

Zabudni na slnečné počasie, dnes Slovensko znovu zasiahnu búrky. V týchto regiónoch hrozia najsilnejšie lejaky a prehánky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slnečné počasie zo začiatku týždňa v stredu nahradia búrky.

Na Slovensko sa dnes opäť vrátia búrky. Meteorológovia však ubezpečujú, že tentokrát by nemali byť rovnako výrazné ako v uplynulých týždňoch, no na pekné slnečné počasie môžeme uprostred týždňa zabudnúť, informuje portál iMeteo.sk. 

Minulotýždňové búrky narobili na našom území veľké škody. Prívalové dažde spôsobili značné problémy s dopravou a zaplavili viaceré regióny najmä na strednom Slovensku. Rozsiahle škody po záplavách však tentokrát nehrozia. 

„Počasie u nás aktuálne ovplyvňuje okraj tlakovej výše, ktorá prináša pomerne stabilné počasie. Zároveň sa však cez našu oblasť presúva výšková tlaková níž, a práve tá dnes prinesie na naše územie prehánky a búrky,“ píše portál. 

Búrky hrozia predovšetkým v oblasti Gemera, Spiša, Šariša a na Horehroní. Zvyšok Slovenska by malo sprevádzať prevažne slnečné počasie. 

búrka
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia