Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júna 2023 o 8:20
Čas čítania 0:30

Slovákov láka na výhodné podmienky pochybná online pôžičkáreň. Naletieť môže každý, NBS varuje na jej triky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť požaduje, aby klienti pred úverom zaplatili poplatky.

Národná banka Slovenska upozorňuje na aktivity spoločnosti vystupujúcej pod názvom Skupina SKO so sídlom v Londýne. Firma ponúka spotrebiteľom prostredníctvom svojich webových stránok možnosť získania úveru online, pričom má od nich v tejto veci vopred požadovať úhradu poplatkov, údajne z dôvodu potreby nahlásenia poskytnutej pôžičky do NBS.

„Činnosť spoločnosti v súčasnosti nepodlieha dohľadu NBS, spoločnosť nemá udelené žiadne povolenie NBS na výkon činnosti v oblasti finančného trhu na Slovensku a nie je zapísaná v žiadnom registri vedenom NBS,“ zdôraznila v stanovisku centrálna banka s tým, že nepožaduje úhradu akýchkoľvek poplatkov či doplatkov v tejto veci.

Národná banka dlhodobo upozorňuje klientov na finančnom trhu, aby si dôkladne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu. Oprávnenie na podnikanie jednotlivých subjektov si môžu spotrebitelia preveriť na internetovej stránke subjekty.nbs.sk.

Národná banka Slovenska.
Národná banka Slovenska. Zdroj: archív TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia