Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023, 13:38
Čas čítania 0:38

Youtube vysvetľuje, prečo zmazal účet Milana Mazureka a Kulturblogu. Dôvod je jasný, tieto pravidlá porušovali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stopku na populárnej videoplatforme dostalo dokopy až deväť rozdielnych kanálov.

Videoplatforma Youtube v sobotu 17. júna zmazala účty Milana Mazureka a Kulturblogu, v ktorého reláciách sa poslanec Republiky často objavoval. Priaznivcov oboch kanálov toto konanie pobúrilo, pričom mnohí ho odsúdili a označili za cenzúru. Youtube sa preto v krátkom vyjadrení rozhodol reagovať na dôvody, ktoré viedli k zablokovaniu kontroverzných účtov.

„V rámci nášho vyšetrovania koordinovaných ovplyvňujúcich operácií na Slovensku sme z platformy Youtube odstránili celkovo deväť kanálov,“ informovala platforma vo vyhlásení pre Refresher.

Na identifikáciu nebezpečných účtov využívajú špecializovaný tím

Youtube podľa svojho vyjadrenia pri kontrolovaní účtov spolupracuje so špecializovaným tímom Threat Analysis Group. Ten má na starosti identifikovať aktérov dezinformačných kampaní, finančne motivovaného zneužívania či vládami podporovaného hackingu.

Používateľov, ktorí patria do niektorej z vymenovaných oblastí, následne odstránia z platformy, aby zabránili šíreniu škodlivého obsahu.

Threat Analysis Group každý mesiac vydáva krátke správy o svojej činnosti. Nezameriava sa však len na účty na platforme Youtube, ale na všetkých platformách spoločnosti Google. Informácie o jej operáciách sú voľne dostupné na tomto odkaze.

Youtube sa rozhodol zareagovať v prípade kauzy zmazania účtov viacerých kontroverzných kanálov.
Youtube sa rozhodol zareagovať v prípade kauzy zmazania účtov viacerých kontroverzných kanálov. Zdroj: YouTube, TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia