Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. júna 2023, 11:09
Čas čítania 0:44

Táto krajina zaplatí 92-tisíc eur, keď sa nasťahuješ na jej ostrov. Stačí splniť pár podmienok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Posledné dve desaťročia výrazne ovplyvnili populáciu na ostrovoch a podľa aktuálnych informácií sa na nich nachádza približne 3 000 ľudí. Írsko chce počty navýšiť.

Írsko plánuje rozšíriť počet obyvateľov na desiatkach vzdialených ostrovov v Atlantickom oceáne svojským spôsobom, informuje o tom portál CBS. Vláda sa rozhodla, že kupujúcim, ktorí sú ochotní presťahovať sa na takýto odľahlý ostrov, prispeje sumou až 92 000 dolárov. 

Posledné dve desaťročia výrazne ovplyvnili populáciu na ostrovoch a podľa aktuálnych informácií sa na nich nachádza približne 3 000 ľudí. Na niektorých ostrovoch sa nachádzajú len dvaja ľudia a na niektorých ich je podstatne viac. Ostrovy sú dôležitým prínosom pre cestovný ruch v Írsku a ročne ich navštívi viac ako 300 000 turistov.

„Veľa mladých dospelých opúšťa ostrovy, aby využili možnosti ďalšieho vzdelávania alebo zamestnania inde,“ uvádza sa v pláne, ktorý je podobný tomu z Talianska, keď vláda ponúkala domy za jedno euro.

Kritériá na získanie finančného balíka:

  • Nehnuteľnosť musí byť prázdna minimálne dva roky a postavená pred rokom 2008.
  • Nehnuteľnosť musíš vlastniť alebo byť v procese kúpy.
  • Po rekonštrukcii musíš bývať v dome alebo ho prenajať.
  • Nemôžeš byť registrovaný ako spoločnosť alebo vývojár.
  • Musíš mať usporiadanú situáciu s daňami.

Na získanie nehnuteľnosti musíš vyplniť žiadosť a poslať ju miestnemu zastupiteľstvu na schválenie. Nehnuteľnosti môže kúpiť ktokoľvek na svete.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash∕ Nikolay Loubet
Domov
Zdieľať
Diskusia