Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
22. júna 2023 o 14:18
Čas čítania 0:40

Pri hasení obrovského požiaru pri Bratislave sa už zranilo 8 hasičov. Autobusy na evakuáciu sú pripravené, no zrejme k nej nedôjde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hasiči utrpeli popáleniny prvého stupňa.

Pri požiari v obci Rovinka pri Bratislave momentálne zasahuje 183 hasičov. Prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek oznámil, že pri hasení sa už zranilo 8 hasičov, ktorí utrpeli popáleniny prvého stupňa. Ide o ľahšie zranenia spôsobené sálavým teplom a vyčerpanosťou.

V Rovinke horí výrobná hala a sklad, v ktorom sa nachádza 700 ton plastov. Podľa meraní kontrolného chemického laboratória, ktoré je prítomné priamo na mieste požiaru, splodiny zatiaľ nie sú nebezpečné. Hasiči napriek tomu majú pripravené autobusy na evakuáciu obyvateľov, nepredpokladajú však, že ich budú musieť použiť. 

„Nemáme ešte lokalizovaný požiar,“ uviedol Mikulášek s tým, že ak sa to hasičom podarí, budú odstraňovať zdevastované konštrukcie a postupovať k lokálnym ohniskám. Likvidáciu požiaru predpokladá v nočných hodinách alebo nadránom. „Aktuálne sú však také podmienky, aby sa požiar nešíril ďalej,“ poznamenal.

22. júna 2023 o 12:10 Čas čítania 0:24 Nebezpečný dym z požiaru v Rovinke sa už presúva nad Bratislavu. Nevetrajte a zostaňte vnútri, odporúča polícia Nebezpečný dym z požiaru v Rovinke sa už presúva nad Bratislavu. Nevetrajte a zostaňte vnútri, odporúča polícia

Hasiči spolupracujú s políciou i pracovníkmi Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre. Pre rozsiahly požiar a hustý čierny dym z neho obec Rovinka, ako aj okolité obce a bratislavské mestské časti odporučili obyvateľom pozatvárať si okná a obmedziť pohyb vonku.

Domov
Zdieľať
Diskusia