Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
23. júna 2023, 19:35
Čas čítania 0:31

FOTO: Nad Českom preletela a zhorela čínska raketa. Na oblohe ju bolo vidieť v susednom Poľsku, vyjadrili sa už aj úrady

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Časť rakety pokračovala do Poľska a následne až ponad Baltské more nad Švédsko.

Druhý stupeň čínskej vesmírnej rakety CZ-2D sa v piatok nadránom rozpadol a jeho kúsky nekontrolovane vleteli do vzdušného priestoru nad Českom a pokračovali ďalej nad Poľsko, informovala Poľská vesmírna agentúra na Facebooku.

Obyvateľom ČR podľa úradov nebezpečenstvo nehrozilo, píše tn.cz. „S istotou môžeme povedať, že žiadna takáto hrozba ani raketa do vzdušného priestoru ČR nevstúpila. Ak však išlo o zvyšky či úlomky, neexistuje spôsob detekcie takýchto zvyškov vzhľadom na ich veľkosť, odraznú plochu a ďalšie parametre,“ povedala hovorkyňa armády Vlastimila Cyprisová.

Štvortonová časť rakety sa pravdepodobne nachádzala veľmi vysoko. Nedokázali ju zachytiť ani radary, ktoré sledujú ciele iba do výšky približne 20 kilometrov.

Nad Poľskom už letiaci kus rakety bolo vidieť jasnejšie. Pri lete za sebou zanechával žiarivú stopu, informuje portál Polsatnews. Časť rakety údajne následne pokračovala až nad Baltské more a nad Švédsko. 

Domov
Zdieľať
Diskusia