Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. júna 2023, 21:30
Čas čítania 0:29

Skutočná vojna nie je hollywoodsky trhák, vysvetľuje Kyjev pomalú protiofenzívu. Západ kritizuje za spomalenú dodávku zbraní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Protiofenzívu Ukrajincom skomplikovali partneri, ktorí váhali s dodávkami zbraní, odkazuje Kyjev.

Politické vedenie v Kyjeve v piatok vysvetlilo pomalý postup doterajšej ukrajinskej protiofenzívy tým, že Západ váhal s posielaním zbraní Ukrajine. 


„Čas stratený presviedčaním našich partnerov, aby poslali potrebné zbrane, sa odzrkadlil v konkrétnych ruských opevneniach vybudovaných počas tohto obdobia (čakania),“ napísal na Twitteri poradca ukrajinského prezidentského úradu Mychajlo Podoľak.

Rusi sa zakopali hlbšie

Uviedol, že počas čakania sa Rusi zakopali hlbšie a nastražili systém mínových polí. Prelomenie ruských frontových línií si podľa Podoľaka teraz vyžaduje „múdry a vyvážený prístup“.


„Život vojaka je dnes pre Ukrajinu tou najdôležitejšou hodnotou. Velenie armády sa zameriava na vojenskú vedu a spravodajské informácie, nie na fanúšikov na tribúnach,“ dodal.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno povedal, že protiofenzíva Ukrajiny nie je „hollywoodsky film“. „Skutočná vojna nie je hollywoodsky trhák,“ zopakoval Podoľak.

Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia