Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
24. júna 2023 o 12:01
Čas čítania 1:13

VIDEO: Simulácia ukazuje, ako sa zrútila ponorka Titan. Pasažieri zrejme zomreli okamžite

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jediným šťastím pasažierov bolo to, že k smrti došlo okamžite, doslova v milisekundách, tvrdí odborník na potápanie David Mearns.

Na Tiktoku sa objavilo video simulácie, ktoré zobrazuje, ako mohla vyzerať tragická implózia experimentálnej ponorky Titan, v ktorej tento týždeň zahynulo päť ľudí. Simulácia vznikla na základe opisov bývalej námornej dôstojníčky Aileen Maria Marty, podľa ktorej je takáto implózia – teda prudké vyrovnanie tlakov smerom dovnútra – „neuveriteľne rýchla“. Upozornil na to Unilad.

Odborníčka si myslí, že k tragédii mohlo dôjsť ešte skôr, ako si pasažieri ponorky uvedomili, čo sa deje. Odborník na potápanie David Mearns súhlasne dodal, že ich jediným šťastím bolo to, že k smrti došlo okamžite, doslova v milisekundách. Simulácia môže preto zobrazovať oveľa pomalší priebeh udalosti.

@sincerelybootz For educational purposes: Submarine implosion depiction #titanic#titanicexpedition#ocean#submarine#implosion♬ original sound - Bootz

Experti pripustili, že je nepravdepodobné, že by sa po tragických udalostiach našli nejaké telá. Americká pobrežná stráž však naďalej pokračuje v pátraní a bude sa snažiť zistiť, ako, prečo a kedy k implózii došlo.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Plavidlo Titan sa stratilo v nedeľu a približne po hodine a 45 minútach plavby prestalo komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala. Americká pobrežná stráž v utorok oznámila, že cestujúcim v Titane sa zásoby kyslíka minú najneskôr vo štvrtok o 13.00 h.

Všetci zahynuli

Cieľom 6,7-metrovej ponorky spoločnosti OceanGate bolo ponoriť sa do hĺbky 3 800 metrov a obzrieť si vrak Titanicu. Tento čin bol mimoriadne rizikový, keďže na svete existuje len málo plavidiel, ktoré sú schopné ponoriť sa do hĺbky 3 800 metrov uprostred Atlantického oceánu. Ponorka navyše nebola preverená ani certifikovaná žiadnym regulačným orgánom.

22. júna 2023 o 19:00 Čas čítania 3:44 Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala

Pasažieri preto podpísali dokument, na základe ktorého berú na vedomie, že výprava v experimentálnej ponorke sa môže skončiť mimoriadnym úspechom, ale aj smrťou každého z posádky.

Vo štvrtok večer spoločnosť oznámila, že zahynuli všetci členovia posádky, teda dobrodruh Hamish Harding (58), miliardár Shahzada Dawood (48) so svojím synom Sulemanom (19), francúzsky námorný potápač Paul-Henry Nargolet (77) aj riaditeľ spoločnosti Oceangate Stockton Rush (61).

Domov
Zdieľať
Diskusia