Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
26. júna 2023, 11:05
Čas čítania 0:34

VIDEO: Pri gréckom ostrove, ktorý obľubujú mnohí Slováci, rybár natočil nebezpečného žraloka. Malo ísť o najrýchlejší druh

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na výskyt najrýchlejšieho žraloka pri gréckom ostrove Zakynthos upozornil rybár Yiannis Gelados.

V obľúbenej dovolenkovej destinácii mnohých Slovákov natočili obrovského žraloka. Rybárom sa ho podarilo zaznamenať pri pobreží ostrova Zakynthos. Podľa expertov ide o druh mako, ktorý je považovaný za najrýchlejšieho žraloka svojho druhu, informuje portál tn.cz s odvolaním sa na správu denníka Greek City Times.

Na nebezpečný nález v gréckych vodách upozornil rybár Yiannis Gelados. Ten tvrdí, že za roky rybárčenia na takýto druh žraloka pri pobreží Zakynthosu ešte nenarazil. „Netušil som, o aký druh ide,“ priblížil Gelados pre denník ERT Zakynthos. Podľa jeho slov nebol žralok agresívny a správal sa podobne ako delfín.

Najrýchlejší žralok na svete v nezvyčajnom prostredí

Odborníci sa zhodujú na tom, že ide o druh mako, ktorý sa zvyčajne vyskytuje v hlbokých vodách a k plážam sa za normálnych okolností nepribližuje. Tento typ žraloka je pritom najrýchlejším známym druhom žraloka, keďže plávať dokáže rýchlosťou až 70 kilometrov za hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia