Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. júna 2023, 12:43
Čas čítania 0:55

Matovič chce odvolať Kollára pre kauzu faciek. Ak nesplní dve konkrétne podmienky, potopí šéfa Sme rodina

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Kollára z funkcie sa má konať v utorok (4. 7.) o 14.00 h.

Líder hnutia OĽaNO a priatelia Igor Matovič vyzval predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), aby sa ospravedlnil za výroky o bití žien. V opačnom prípade zahlasuje za jeho odvolanie z funkcie. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii.


„Nemôžeme tolerovať, že druhý najvyšší ústavný činiteľ dnes opakovane hovorí, že bude biť ženu, ak mu žena na to dá príčinu,“ vyhlásil Matovič. Od Kollára očakáva do hlasovania verejné ospravedlnenie za výroky o tom, že je správne biť ženy, ak má chlap príčinu. Rovnako by mal podľa predseda parlamentu vyzvať mužov na Slovensku, aby ženy nebili. V opačnom prípade avizuje hlas za jeho odvolanie z funkcie.


Ako poznamenal Matovič, nikto už nevie objektívne posúdiť, čo sa reálne stalo pred 12 rokmi medzi Kollárom a jeho partnerkou. Šéf parlamentu by však mal podľa neho prebrať zodpovednosť za svoje následné slová na tlačovej konferencii. Z klubu OĽaNO podľa Matoviča prídu na mimoriadnu schôdzu všetci, ktorí budú môcť. O tom, ako poslanci budú hlasovať, s nimi nekomunikoval.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Kollára z funkcie sa má konať v utorok (4. 7.) o 14.00 h. Iniciovali ju nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera. Dôvodom je kauza fyzického napadnutia bývalej Kollárovej partnerky. Šéf parlamentu priznal, že ju pred 12 rokmi udrel po tom, ako ohrozila ich dieťa. Odmietol jej ďalšie obvinenia, vidí za nimi kampaň na očiernenie svojej osoby.


Šéfa parlamentu vyzvali na odstúpenie viaceré strany. Kollár z funkcie odísť nemieni.

Domov
Zdieľať
Diskusia