Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Eduard Starkbauer
2. júla 2023 o 16:43
Čas čítania 0:44

Nepokoje vo Francúzsku: Výtržníci vošli autom do domu starostu a zapálili ho, zranili jeho manželku aj dieťa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Nepokoje vo Francúzsku: Výtržníci vošli autom do domu starostu a zapálili ho, zranili jeho manželku aj dieťa
Zdroj: TASR/AP

Výtržníci vo Francúzsku vrazili v noci na nedeľu autom do domu starostu mesta južne od Paríža. Pri útoku zranili jeho manželku a jedno z ich detí.

Demonštranti, pobúrení vraždou sedemnásťročného mladíka spred 5 dní, vrazili autom do domu starostu obce L'Hay-les-Roses. Urobili to, keď celá rodina spala. Dom vzápätí zapálili. „Bol to pokus o vraždu z nevýslovnej zbabelosti,“ napísal starosta Vincent Jeanbrun na Twitteri. „Moja žena a jedno z mojich detí boli zranené. Včera večer bol dosiahnutý míľnik v hrôze a hanbe,“ dodal starosta.

Incident sa odohral počas piatej noci násilných nepokojov vo Francúzsku. Vyvolala ich smrť sedemnásťročného mladíka, ktorého zastrelila policajná hliadka počas dopravnej kontroly.
Francúzska polícia podľa ministerstva vnútra túto noc zatkla 719 ľudí, ktorí útočili na policajtov, rabovali obchody a zapaľovali autá a iné dopravné prostriedky.

V sobotu sa konal pohreb sedemnásťročného mladíka Nahela M., ktorého smrť protesty rozpútala, informoval web France 24. Niekoľko hodín predtým ministerstvo zverejnilo predbežný údaj o 486 zatknutých. Uviedlo, že násilie sa v porovnaní s predchádzajúcou nocou, keď bolo zatknutých približne 1 300 ľudí, zmiernilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia