Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
10. júla 2023, 18:46
Čas čítania 0:40

EÚ chce vypínať Instagram aj Tiktok, ak porušia jedinú podmienku. Prísne pravidlá zavedú už o pár dní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nové pravidlá pre fungovanie budú oficiálne platné už budúci mesiac.

Sociálne siete budú čeliť odstávkam zo strany Európskej únie, ak nezasiahnu voči problematickému obsahu. O nových pravidlách informoval eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton.

Nové obmedzenia sa budú týkať veľkých online platforiem, ako napríklad Tiktok, Snapchat, Instagram alebo Twitter. Nové zákonné povinnosti nadobudnú platnosť od budúceho mesiaca, informuje o tom portál Politico.

„Ak existuje nenávistný obsah, obsah, ktorý vyzýva napríklad na vzburu, ktorý tiež vyzýva na zabíjanie a pálenie áut, budú musieť (obsah) okamžite vymazať,“ uviedol Breton. Eurokomisár uviedol, že platformy, ktoré nebudú akceptovať nové pravidlá, budú sankciované alebo bude ich funkčnosť obmedzená. „Ak nebudú konať okamžite, potom áno, v tom momente budeme môcť nielen uložiť pokutu, ale aj zakázať prevádzku na našom území,“ informuje Breton.

Online platformy, ktoré majú viac ako 45 miliónov používateľov, budú musieť podľa nových zákonných náležitostí poskytnúť podrobné posúdenie najväčších rizík pre používateľov.

10. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 5:09 Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR)

Brenton uviedol, že budúci týždeň sa uskutoční prvý záťažový test pre platformu Tiktok, aby skontrolovali pripravenosť na nové zákony. Platforma Twitter už testom prešla a spoločnosť Meta absolvuje test tento mesiac.  

Domov
Zdieľať
Diskusia