Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
11. júla 2023 o 6:43
Čas čítania 1:08

Muž upozornil vedenie reťazca na tričká esbéeskárov proruského motorkárskeho gangu. Tí ho v predajni dokopali na zemi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Incident sa odohral pred pol šiestou v obchodnom reťazci Billa. Strážnici SBS dostali hodinovú výpoveď.

V nedeľu podvečer v bratislavskej predajni Billa dvaja esbéeskári napadli mladého muža Ondreja, ktorému spôsobili viaceré poranenia, informujú Aktuality.sk. Podľa neho ho dvaja muži SBS služby zablokovali v uličke a napadli. „Zvalili ma na zem, jeden ma priľahol a druhý ma niekoľkokrát kopol do chrbta,“ uviedol napadnutý Ondrej.

Podľa Ondreja bolo v predajni niekoľko ľudí, ktorí mu nepomohli. Podobnú reakciu mali aj zamestnanci predajne. Po incidente zavolal Ondrej políciu, ktorá bola na mieste do pár minút.

Po incidente skončil v nemocnici s niekoľkými odreninami, podliatinami, pomliaždenými rebrami a natiahnutou krčnou chrbticou. 

Podľa informácií mali byť útočníkmi otec a syn. Napadnutý Ondrej mal na začiatku júla poslať ich fotografiu v proruských tričkách motorkárskeho spolku Brat za brata na kontaktný formulár, ktorý mal upozorniť predajňu Billa. Útočníci mali podľa Ondreja jasný motív, a to fotografie, ktoré poslal reťazcu. Na Ondreja mali otec a syn kričať, prečo si ich fotí, a konfrontovali ho s trestným oznámením. 

Spoločnosť incident odsúdila

Polícia celý incident vyšetruje a od predajne si vyžiadala kamerový záznam. „Z incidentu v našej predajni Billa sme rozhorčení a pobúrení. Okamžite po oznámení incidentu sme začali interné vyšetrovanie a sme plne súčinní s Políciou SR,“ uviedol Marek Kravjar, špecialista komunikácie Billa Slovensko pre Aktuality.sk.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

Kravjar uviedol, že strážnici SBS spoločnosti Lama nepatria medzi zamestnancov predajne. Ide o súkromnú bezpečnostnú firmu, ktorú si spoločnosť Billa zabezpečuje. Správanie SBS známy reťazec odsúdil a označil za neospravedlniteľný.

Muži, ktorí napadli Ondreja, dostali hodinovú výpoveď. Spoločnosť Lama správanie odsúdila a označila za zlyhanie. Napadnutému Ondrejovi sa ospravedlnila. „Konanie, ktorého sa dopustili dotyční zamestnanci, je absolútne neakceptovateľné a vymyká sa akýmkoľvek praktikám zaužívaným v našej spoločnosti,“ uviedla SBS Lama. Spoločnosť uviedla, že proruské tričko motorkárskeho gangu bolo proti ich pravidlám a zamestnanci majú predpísané nosenie uniformy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia