Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
15. júla 2023, 15:26
Čas čítania 1:11

AKTUÁLNE: Pri bratislavskom letisku je obrovský požiar, horí rozsiahly pás poľa. Na mieste zasahujú hasiči aj polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nad jazerami Nové Košariská je hustý dym.

Fotografie a videá požiaru nájdeš nižšie v článku.

Nad obľúbenými jazerami Nové Košariská pri Bratislave sa od soboty poobedia vznášajú oblaky dymu. Podľa informácií portálu Aktuality.sk dym stúpa z poľa nachádzajúceho sa pri oplotení bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika, kde okolo 15. hodiny poobede vypukol požiar. 

Plot, pri ktorom horí, by sa mal nachádzať mimo terminálu alebo pristávacích dráh. Lety zatiaľ nezastavili, informovala portál hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

Na mieste sú hasiči aj policajti

Na mieste zasahuje už aj polícia, informovali o tom policajti na Facebooku.

„Dnes krátko pred 15.00 hod. sme prijali na operačnom stredisku oznámenie o požiari v blízkosti Letiska M. R. Štefánika v Bratislave. Aktuálne sa na mieste nachádzajú viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa snažia požiar trávnatého porastu eliminovať,“ napísali policajti na sociálnej sieti a upozornili obyvateľov priľahlých mestských častí a obcí, aby nevychádzali von a neotvárali okná.

Situácia je vážna, hovorí starosta Podunajských Biskupíc

K požiaru sa na Facebooku vyjadril aj starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš.

„Susedia, za susednou Vrakuňou pri letisku vypukol veľký požiar. Horí tu na viacerých miestach pole medzi letiskom a diaľnicou, požiar je viditeľný aj z Podunajských Biskupíc. Na mieste zasahujú štátni aj dobrovoľní hasiči, ktorým veľmi nepomáha vietor, ktorý šíri oheň ďalej,“ napísal na sociálnu sieť a poprosil zvedavcov, aby sa nepribližovali k požiaru, keďže je situácia vážna a nebezpečná.

24. novembra 2023, 9:30 Čas čítania 4:51 Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí

„Taktiež ak ste plánovali výlet na bicykli cez túto lokalitu, vyhnite sa jej. Vďaka za pochopenie a držím záchranným zložkám palce, nech sa im podarí požiar čím skôr uhasiť,“ dodal na záver Roman Lamoš. 

K požiaru sa vyjadrila aj obec Most pri Bratislave, ktorá upozornila svojich občanov, aby si zatvorili okná z dôvodu dymu.

O stanovisko sme požiadali aj Hasičský a záchranný zbor. Správu budeme aktualizovať.

Patrícia Pajtášová.Požiar pri Nových Košariskách.Požiar pri Nových Košariskách.Požiar pri Nových Košariskách.
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia