Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júla 2023, 19:14
Čas čítania 0:50

V Maškovej pri Lučenci niekto týral sučku, hrozí páchateľovi väzenie?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľ je zatiaľ neznámy.

Enviropolícia vyšetruje vážne zranenia ročnej sučky kríženca nemeckého ovčiaka, ku ktorým došlo tento týždeň v okrese Lučenec. Doposiaľ neznámy páchateľ doudieral psa do oblasti hlavy bližšie neidentifikovaným predmetom. Stalo sa to na dvore rodinného domu v obci Mašková. TASR o tom v nedeľu informovala Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru.

„Vyšetrovateľ oddelenia Banská Bystrica z odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality začal trestné stíhanie vo veci prečinu týranie zvierat. Enviropolícia 11. júla vykonala obhliadku miesta činu, pri ktorej zaistila viaceré stopy. Tie sú predmetom znaleckého skúmania. Napadnutý pes bol veterinárne ošetrený. Polícia intenzívne na prípade pracuje a zabezpečuje dôkazy na zistenie páchateľa,“ zdôraznila Hrabovská.


Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti.

„V prípade, že osoba týra zviera, hoci bola za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutá či v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdená, prípadne týra zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, alebo ho utýra, je takéto konanie považované za trestný čin a môže byť potrestaná odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ dodala Hrabovská.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Väzenie na jeden až päť rokov hrozí páchateľovi, ak spácha taký čin na viacerých zvieratách, prípadne na mieste prístupnom verejnosti alebo na zvierati, ktoré je osobitne chránené zákonom.

Domov
Zdieľať
Diskusia