Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. júla 2023, 18:20
Čas čítania 0:41

Nebohý šéf OceanGate nahováral účtovníčku, aby sa stala pilotkou ponorky Titan. Nevadilo mu, že nemá absolútne žiadne skúsenosti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Niekdajšia zamestnankyňa OceanGate priblížila fungovanie firmy pred rokom 2018 a počas neho.

Bývalá finančná riaditeľka spoločnosti OceanGate pre The New Yorker povedala, že nebohý majiteľ firmy Stockton Rush z nej chcel spraviť hlavnú pilotku ponorky napriek chýbajúcim skúsenostiam. S magazínom sa zhovárala pod podmienkou zachovania anonymity. 

Návrh stať sa hlavnou pilotkou ponorky vraj dostala krátko po tom, čo Rush vyhodil pilota Davida Lochridgea, ktorý sa sťažoval na bezpečnosť stroja.

„Vydesilo ma, že chcel, aby som bola hlavnou pilotkou, keďže moje skúsenosti sú v účtovníctve,“ uviedla pre The New Yorker. Zároveň dodala, že majiteľovi spoločnosti OceanGate nedôverovala a túto prácu opustila hneď, ako si našla novú pracovnú pozíciu.

Pre firmu pracovali tínedžeri

Niekdajšia zamestnankyňa OceanGate priblížila fungovanie firmy pred a počas roku 2018. Upozornila na to, že niektorí zamestnanci spoločnosti boli v tom čase len tínedžeri, zatiaľ čo iní mali tesne po dvadsiatke.

Táto skutočnosť pre ňu bola alarmujúca najmä preto, že sa pokúšali zostaviť funkčnú a bezpečnú ponorku.

Miniponorka Titan implodovala dňa 18. júna 2023 počas expedície k vraku Titanicu. Na jej palube zahynulo dokopy 5 osôb, medzi nimi aj generálny riaditeľ spoločnosti OceanGate Stockton Rush.

3D model ponorky Titan.
3D model ponorky Titan. Zdroj: Wiki Commons/Madelgarius
Domov
Zdieľať
Diskusia