Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. júla 2023, 18:31
Čas čítania 0:28

VIDEO: Tisíc turistov na známom gréckom ostrove museli pre rozsiahly požiar evakuovať. Sú medzi nimi aj Česi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
VIDEO: Tisíc turistov na známom gréckom ostrove museli pre rozsiahly požiar evakuovať. Sú medzi nimi aj Česi
Zdroj: TASR/AP/Thanassis Stavrakis

Podľa miestnych médií bolo do bezpečia evakuovaných už približne tisíc ľudí.

Grécke úrady evakuujú ľudí z požiarom zasiahnutých oblastí na ostrove Rodos, plamene sa tam nekontrolovateľne šíria už päť dní.


Grécka pobrežná stráž uviedla, že ľudí evakuuje pomocou lodí z pláží v letoviskách Kiotari a Lardos na východe tohto turistami vyhľadávaného ostrova.


Tri lode pobrežnej stráže viedli evakuáciu, pri ktorej pomáhalo viac ako 20 súkromných plavidiel. K ostrovu mieri aj loď gréckych námorných síl. 


Pri požiaroch na ostrove zasahuje 173 hasičov a päť hasičských vrtuľníkov. Plamene poškodili tri hotely v letovisku Kiotari na východe ostrova. Zástupca šéfa miestneho hasičského zboru označil hasenie požiaru, ktorý vypukol na hore v strede ostrova, za mimoriadne náročné.


Medzi evakuovanými osobami sú aj českí turisti, potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí pre spravodajský portál Novinky.cz.

Domov
Zdieľať
Diskusia