Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
24. júla 2023 o 10:13
Čas čítania 0:38

Falošný lekár z Jemenu 59-ročnej láske z Liptova tvrdil, že ju príde navštíviť. Z romániku sa vykľul podvod za 42-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia informovala, že začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, a apeluje, aby si ženy dávali pozor na podobné falošné profily a nedali sa oklamať.

Ženu z Ružomberka oklamal falošný lekár z Jemenu, s ktorým sa zoznámila prostredníctvom sociálnej siete. Podľa portálu noviny.sk tento krátky románik stál 59-ročnú ženu až 42-tisíc eur. Lekár počas konverzácie uviedol, že by ženu chcel prísť pozrieť na Liptov, no potrebuje istý obnos peňazí, aby túto cestu za láskou mohol uskutočniť.

Falošný lekár presvedčil ženu, aby mu poslala peniaze, ktoré použije na zaplatenie nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho vymení v službe. 

„Po získaní dôvery pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol emailový kontakt na osobu, ktorá všetko zabezpečí,“ informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina.

Podľa informácií sa žena držala inštrukcií a veľký obnos peňazí poslala. Polícia informovala, že začala trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu, a apeluje, aby si ženy dávali pozor na podobné falošné profily a nedali sa oklamať. „Upozorňujeme na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí, najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi prostredníctvom sociálnej siete,“ uviedla polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia