Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. júla 2023, 21:45
Čas čítania 0:29

V Španielsku sa z horskej cesty zrútil autobus plný ľudí. Pri páde sa niekoľkokrát prevrátil, hlásia zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Autobus patril spoločnosti Alsa. Mal určenú trasu z Covadongy k ľadovcovým jazerám v národnom parku Picos de Europa v Kantábrijských vrchoch.

Autobus s turistami smerujúci do obľúbenej prírodnej lokality v Astúrii na severe Španielska sa v pondelok zrútil z horskej cesty. Pri havárii niekoľko ľudí utrpelo vážne zranenia. 


Nehoda sa stala v katastri obce Cangas de Onís, ktorej súčasťou je pútnické miesto Covadonga, odkiaľ autobus so 48 pasažiermi vyštartoval. Dvaja svedkovia zasahujúcim hasičom povedali, že autobus sa pri páde dvakrát prevrátil a ostal na boku.

Podľa policajného hovorcu bolo hospitalizovaných desať ľudí, sedem s vážnymi poradeniami. Hovorca pohotovostných služieb uviedol, že presný počet ranených nie je ešte známy. Dve ženy previezol vrtuľník do blízkych nemocní a nie sú známe ani podrobnosti o štátnej príslušnosti pasažierov.


Autobus patril spoločnosti ALSA. Mal určenú trasu z Covadongy k ľadovcovým jazerám v národnom parku Picos de Europa v Kantábrijských vrchoch.

Autobus spoločnosti ALSA.
Autobus spoločnosti ALSA. Zdroj: Wikipedia∕LaraLNAV
Domov
Zdieľať
Diskusia