Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
1. augusta 2023, 7:40
Čas čítania 0:49

VIDEO: Ukrajinci v noci dronmi zasiahli rovnaký mrakodrap v Moskve, aký trafili v nedeľu. Kyjev sľubuje vojnu na ruskom území

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruská metropola bola už viackrát cieľom útokov bezpilotných lietadiel.

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili v noci na utorok niekoľko dronov, ktoré smerovali na Moskvu. V hlavnom meste jeden dron zasiahol rovnakú výškovú budovu, ktorá bola poškodená aj v nedeľu pri podobnom útoku, uviedol starosta ruskej metropoly Sergej Sobianin.

„Niekoľko dronov, ktoré sa pokúšali priletieť do Moskvy, zostrelili systémy protivzdušnej obrany,“ napísal Sobianin v aplikácii Telegram. V Moskve jeden dron podľa neho dopadol do tej istej administratívnej budovy, ktorá bola zasiahnutá aj naposledy.

Sobianin spresnil, že útok poškodil fasádu na 21. poschodí. Dodal, že obete ani zranených nehlásili. Ruské úrady preto nakrátko pozastavili aj prevádzku moskovského medzinárodného letiska Vnukovo, informovala štátna tlačová agentúra TASS. 

Bezpilotné lietadlá útočili na Moskvu už v nedeľu

Moskva v nedeľu vyhlásila, že zostrelila niekoľko ukrajinských dronov nad Moskvou a Krymským polostrovom. V hlavnom meste Ruska drony poškodili dve administratívne budovy, k obetiam a zraneniam však nedošlo.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Ruské ministerstvo obrany to označilo za „pokus kyjevského režimu o teroristický útok“ a potvrdilo útok troch dronov. Jeden z nich zostrelili systémy protivzdušnej obrany, dva ďalšie dopadli do obchodnej štvrte Moskvy.

Domov
Zdieľať
Diskusia