Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
5. augusta 2023, 7:40
Čas čítania 0:35

Maďarská firma omylom vyplatila zamestnanca v eurách namiesto forintov. Na účte mu pristála astronomická suma

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž peniaze vrátiť odmietol. Obhajoval sa tým, že nemá prístup k svojmu rakúskemu bankovému účtu, na ktorý mu peniaze poslali.

Zamestnancovi z Maďarska firma poslala výplatu, pomýlila sa však v mene, a tak mu na účte namiesto 92 549 forintov (240 eur) pristálo vyše 90-tisíc eur. Chybu si spoločnosť okamžite všimla, muž však už peniaze odmietal vrátiť. O prípade informoval maďarský portál 24.hu.

Kuriózny prípad sa stal ešte vlani na jar. Firma, ktorá so zamestnancom ukončila pracovný pomer v skúšobnej lehote, peniaze vymáhala naspäť. Muž však prišiel s absurdnou výhovorkou. Neochotu vrátiť milióny forintov obhajoval tým, že nemá prístup k svojmu rakúskemu bankovému účtu, na ktorý mu peniaze poslali.

Podľa generálnej prokuratúry si však muž z bankomatu v Kaposvári vybral viac ako 6 miliónov forintov (viac ako 15-tisíc eur). Okresnej prokuratúre sa v spolupráci s rakúskymi úradmi napokon podarilo účet zmraziť a zvyšné peniaze získať naspäť.

Prokuratúra voči mužovi vzniesla obžalobu a súdu navrhla, aby mu uložil pokutu a žiadal naspäť zostatok peňazí, ktoré si neprávom privlastnil.

huf, peniaze
Zdroj: Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia