Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
5. augusta 2023, 16:17
Čas čítania 0:38

Nový zákon skomplikuje parkovanie najmä majiteľom rodinných domov. Štvrtina z nich nevie, kam dá auto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Nový zákon skomplikuje parkovanie najmä majiteľom rodinných domov. Štvrtina z nich nevie, kam dá auto
Zdroj: Unsplash/Michael Fousert

Na jeseň to budú mať vodiči o niečo ťažšie.

TV Noviny informujú, že viac ako štvrtina majiteľov a nájomníkov rodinných domov nevie, kde bude od 1. októbra parkovať. Práve v tento deň totiž vstúpi do platnosti novela zákona o cestnej premávke, ktorá prináša celoplošný zákaz parkovania na chodníkoch s výnimkou osobitne vyznačených miest.

Až 26 % obyvateľov rodinných domov s tou zásadnou zmenou nesúhlasí, pretože momentálne nemajú kde inde parkovať. Ďalších 45 % je optimistickejších a verí, že pribudnú potrebné miesta.

Bez výhrad je 26 % respondentov a zvyšné 4 % nemajú na zmenu zákona názor. Tieto čísla vyplynuli z prieskumu pre spoločnosť Gardeon, ktorý prebiehal od 26. júla do 1. augusta na vzorke 1 050 respondentov. 

„Každá zmena pravidiel so sebou prináša istý diskomfort a potrebu hľadať nové riešenia. Zákaz parkovania na chodníku nie je výnimka. Tento zákaz platí už teraz napríklad v častiach obcí, respektíve miest označených dopravnou značkou Obytná štvrť, a majitelia áut našli spôsob, ako parkovať na vyhradenom státí alebo na vlastnom pozemku,“ povedal pre portál Marek Choleva zo spoločnosti Gardeon.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák



Domov
Zdieľať
Diskusia