Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. augusta 2023 o 12:10
Čas čítania 0:42

87-ročnú dôchodkyňu podvodník okradol o 9-tisíc eur. Seniorka vyhodila peniaze v igelitovej taške z balkóna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník sa seniorke predstavil ako jej vnuk a tvrdil, že sa dostal do vážnych problémov.

Polícia v Trenčíne vyšetruje okolnosti podvodu, ktorého sa údajne dopustil doposiaľ neznámy muž na 87-ročnej žene. Od seniorky svojím konaním vylákal 9000 eur. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Doposiaľ neznámy muž včera napoludnie zavolal na pevnú linku 87-ročnej seniorke a predstavil sa ako jej vnuk. „Presvedčil ju o tom, že sa dostal do vážnych problémov tak, že pomohol dvom ľuďom, ktorí od neho chceli, aby poslal balíček. Keď ho však poslal, tak sa ukázalo, že sú v ňom zbrane a drogy, a preto ho zavreli. Z toho dôvodu sa potrebuje sa vykúpiť, lebo skončí na 12 rokov vo väzení,“ uviedla polícia.

Starenka tejto legende podľa policajtov uverila a spravila všetko, čo jej kázal. Peniaze zabalila do igelitovej tašky a tú následne vyhodila z balkóna. „Peniaze mal podľa pokynov falošného vnuka niekto vziať a doručiť tomu, kto ho mal zachrániť pred niekoľkoročným väzením,“ doplnili policajti.

Trenčianska polícia vec vyšetruje ako zločin podvodu a na prípade intenzívne pracuje vyšetrovateľ aj trenčianski kriminalisti. Mužovi hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia