Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
21. augusta 2023, 14:40
Čas čítania 0:54

Keď nemajú voľné miesta, nechajú autá na Slovensku. Poliaci našli spôsob, ako pohodlne zaparkovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poliakom v ich krajine autá odťahujú, u nás parkujú bez problémov. Nanajvýš vyviaznu s pokutou.

Ak Poliaci pri hraniciach zaplnia parkoviská na území svojej krajiny, nechajú svoje vozidlá odstavené na Slovensku. Situáciu začali využívať podnikatelia, píše RTVS

Pre parkovaciu politiku panuje v okolí hraničného priechodu Lysá Poľana chaos. Poliak Lukasz sa priamo v obci rozhodol odkúpiť chátrajúcu budovu, ku ktorej prilieha pozemok. Otvoril si tam vlastnú reštauráciu a podľa jeho slov mu prevádzka parkoviska prináša najväčší zisk.

„Slováci s tým nič nerobia. Poliaci nemajú žiadne oprávnenie, aby zasahovali na tomto území. Nerobia sa dopravné zápchy, ale je tu veľký chaos a zmätok,“ povedal pre RTVS podnikateľ Lukasz Zadylak. Má to však podľa neho jeden háčik. „Problém v tomto roku je taký, že TANAP časť pozemku, ktorú sme užívali v minulom roku, ohradil, a teda ubudlo 120 parkovacích miest na Lysej Poľane,“ dodal poľský podnikateľ.

Turisti nerešpektujú zákazy, autá nechávajú za hranicou

Autá často stoja na tráve a popri ceste až do Javoriny, nikto ich však na Slovensku neodtiahne tak ako v susednom Poľsku. U nás dostanú maximálne pokutu. 

20. mája 2024, 9:30 Čas čítania 3:41 Slovenskú dedinu v Amerike založil muž, ktorý takmer položil Tatra banku. Toto je príbeh Slovaku a Rovnianeka Slovenskú dedinu v Amerike založil muž, ktorý takmer položil Tatra banku. Toto je príbeh Slovaku a Rovnianeka

„Tieto pozemky boli využívané nelegálne tými, ktorí v tejto chvíli prevádzkujú okolité parkoviská. Tatranský národný park musel prijať technické opatrenia, aby sme zamedzili ďalšiemu nelegálnemu užívaniu majetku štátu,“ vysvetlil právnik Správy TANAP-u Peter Dzurilla. Riešením podľa neho nie je, žeby pribudli nové parkoviská. 

Správa TANAP-u podľa RTVS podnety smerovala aj na Slovenskú inšpekciu životného prostredia a uvažuje aj o zmene v stupni ochrany. 

Domov
Zdieľať
Diskusia