Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. augusta 2023 o 10:50
Čas čítania 0:31

Veľký supermarket, ktorý pôsobí po celom Slovensku, má miliónové straty. Dostal sa do problémov, tieto dôvody sú na vine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma na Slovensku čelí silnej konkurencii.

Vysoká inflácia a zdražovanie energií spôsobili to, že ľudia viac šetria a môžu si dovoliť menej nakupovať. Odrazilo sa to aj na ziskoch mnohých potravinových reťazcov.

Spoločnosť Terno real estate, ktorá vlastní predajne Terno a Kraj, je za posledný rok podľa svojich najnovších hospodárskych výsledkov v hlbokom mínuse, informujú Hospodárske noviny

Spoločnosť zostáva v mínuse od roku 2016, no za posledný rok si pohoršila a najnovšia strata dosiahla skoro 9 miliónov eur. Problémy firme narobili rastúce ceny energií, ale za veľkú stratu môžu hlavne veľké investície, ktoré spoločnosť Terno real estate v uplynulom roku urobila.

Po celom Slovensku otvára nové predajne, nakupuje nehnuteľnosti a rekonštruuje svoje prevádzky, čo sa odrazilo na finančných výsledkoch.

Okrem toho má firma na slovenskom trhu aj silnú konkurenciu, keďže u nás dominujú najmä reťazce ako Lidl, Kaufland a Tesco. 

terno
Zdroj: Facebook/Terno
Domov
Zdieľať
Diskusia