Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
2. septembra 2023, 9:53
Čas čítania 0:43

Hasič opísal hrozivú evakuáciu Slovenky a Češky s deťmi z horiaceho domu v Chorvátsku. Boli v takom šoku, že nedokázali vyjsť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Hasič opísal hrozivú evakuáciu Slovenky a Češky s deťmi z horiaceho domu v Chorvátsku. Boli v takom šoku, že nedokázali vyjsť
Zdroj: TASR/AP

Ženy spanikárili a nevedeli sa dostať z domu. Boli odkázané na pomoc.

Slovenku s Češku aj s deťmi museli v Chorvátsku zachrániť z domu, ktorý mali v krajine prenajatý, po tom, ako ho zachvátil požiar. Informovali o tom TV Noviny s odvolaním sa na chorvátsky portál net.hr. 

Priebeh evakuácie opísal hasič Mario Jozič z mesta Šibenik. Dom sa nachádzal v obci Grebaštica a podľa jeho slov mu zavolala majiteľka a prosila ho, aby prišiel na miesto, lebo ženy boli v takom šoku, že sa neodvážili vyjsť ani z domu.

„Prišli sme k nim domov. Navliekli sme na nich mokré handry, podarilo sa nám ich dostať von. Potom sme ich dali do takzvaných izolačných masiek s kyslíkom vo fľašiach. Bežne ich používame pri požiaroch v uzavretých priestoroch, aby sa trochu spamätali,“ povedal hasič.„Je to ťažké, zachraňujete ľudí, ale hneď sa vrhnete na hasenie, pretože všade horí,“ dodal.

Chorvátsko celé leto sužujú ničivé požiare, ktoré robia vrásky na čele aj dovolenkárom, ktorí sa do krajiny vybrali za oddychom. Koncom júla vypukol požiar aj na ostrove Čiovo, ktorý sa nachádza neďaleko populárneho historického mesta Trogir či Split. S plameňmi už bojujú pozemné aj vzdušné hasičské sily. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP



Domov
Zdieľať
Diskusia