Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
9. septembra 2023, 19:49
Čas čítania 0:40

Traktory a vojaci na vlečke. Severná Kórea predviedla svoju vojenskú pýchu počas osláv 75. výročia založenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aká krajina, taká armádna technika.

Severná Kórea si v noci na sobotu pripomenula 75. výročie svojho vzniku vojenskou prehliadkou a ohňostrojom v hlavnom meste Pchjongjang. Nechýbal vojenský arzenál a severokórejská armádna technika v podobe traktorov, vojakov na vlečke či nákladiakov.

Prehliadku sledoval aj vodca KĽDR Kim Čong-un a prítomní boli aj predstavitelia čínskej vlády. TASR správu prevzala z agentúr AP a DPA, ktoré sa odvolávajú na severokórejské štátne médiá.


Čínska delegácia na čele s vicepremiérom Liou Kou-čungom pricestovala na základe pozvania severokórejskej vlády. Čínsky prezident Si Ťin-pching vo svojom odkaze ocenil Severnú Kóreu za budovanie socializmu a vyjadril odhodlanie svojej krajiny spolupracovať a posilniť strategickú komunikáciu či vzťahy, píše DPA s odvolaním sa na čínsku štátnu tlačovú agentúru Sinchua.

kľdr severná korea kim čong un
Zdroj: TASR/AP


Kim Čong-unovi v sobotu k výročiu zagratuloval aj ruský prezident Vladimir Putin, ktorý zároveň žiadal posilnenie väzieb medzi Ruskom a KĽDR. Rusko do Pchjongjangu vyslalo vojenský tanečný a spevácky súbor, dodáva AP.


Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) oficiálne vznikla 9. septembra 1948. Jej najvyšším predstaviteľom sa stal Kim Il-song, starý otec súčasného lídra KĽDR Kim Čong-una.

kľdr severná korea kim čong unkľdr severná korea kim čong unkľdr severná korea kim čong unkľdr severná korea kim čong un
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia