Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
10. septembra 2023, 15:11
Čas čítania 0:31

Viktor Orbán plánuje vládnuť až do roku 2034. Tvrdí, že vojna a pandémia mu zobrali 4 roky vlády

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Orbán po voľbách v roku 2018 niekoľkokrát verejne povedal, že vládnutie plánuje do roku 2030. Vládu chce však potiahnuť ešte o ďalšie volebné obdobie.

Predseda maďarskej vlády a predseda vládnej strany Fidesz Viktor Orbán v nedeľu oznámil, že vládnutie plánuje do roku 2034. Premiér vystúpil s prejavom pred pozvanými hosťami na takzvanom občianskom pikniku v obci Kötse v Šomodskej župe. 


Orbán po voľbách v roku 2018 niekoľkokrát verejne povedal, že vládnutie plánuje do roku 2030. Účastníci neverejného podujatia povedali, že premiér rok 2034 zdôvodnil tým, že vojna a epidémia koronavírusu ubrali jeho vláde štyri roky.


Popularita Fideszu podľa slov predsedu vlády v poslednom období síce klesla, no podľa jeho názoru nie až tak ako popularita iných európskych vládnych strán. Ako príklad uviedol Nemecko, kde je už teraz väčšia obľúbenosť opozičných strán ako vládnych. Za hlavný dôvod straty popularity Fideszu označil premiér ekonomické ťažkosti. „Naša spoločnosť nie je zvyknutá na toto, ale na neustály rast,“ podotkol Orbán.

Domov
Zdieľať
Diskusia